۱۴:۰۵ ۱۴۰۳/۰۶/۲۸
گزارش «اقتصاد معاصر» از وضعیت بازار سرمایه؛

شاخص در یک قدمی فتح دوباره ارتفاع ۲.۱ میلیون واحد

بررسی بازار سرمایه نشان می‌دهد که در پی تغییر ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار، امروز بازار توانست رشد ۱۲ هزار واحدی را رقم زند و نماگر اصلی بورس را تا یک قدمی فتح دوباره ارتفاع ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد پیش برد.
شاخص در یک قدمی فتح دوباره ارتفاع ۲.۱ میلیون واحد
کد خبر:۲۸۷۵

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ شاخص کل بورس روز گذشته در واکنش به اظهارات وزیر اقتصاد و رئیس جدید سازمان بورس با رشد ۰.۸ درصدی، افزایش ۱۶ هزار واحدی را به ثبت رساند و تا ۲ میلیون و ۸۴ هزار واحد پیش رفت. این در شرایطی است که شاخص کل هم‌وزن نیز با رشد ۰.۹ درصدی مواجه شد و در روزی که حجم و ارزش معاملات فزونی یافته بود، بیش از ۲۰۰ میلیارد‌ تومان سرمایه حقیقی به بازار سهام وارد شد و ارزش معاملات به ۳.۴ هزار میلیارد تومان رسید.


این در حالی است که رشد ۱۲ هزار واحدی امروز شاخص بورس، نماگر اصلی بورس را تا یک قدمی فتح دوباره ارتفاع ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد پیش برد.


رشد دیروز و امروز نماگر‌ها و نماد‌های بورسی و فرابورسی در حالی رقم خورده است که به باور کارشناسان در این مقطع زمانی، رشد بازار سهام، مقطعی و حاصل گفتاردرمانی است و این بازار برای رسیدن به تعادل و تداوم روند رو به رشد، نیازمند مولفه‌های بنیادی و کلان اقتصادی و همچنین سیاست خارجی است. شاید به همین دلیل هم باشد که حجت‌اله صیدی، رئیس جدید سازمان بورس در حاشیه مراسم معارفه خود اعلام کرد که فعلا قصدی برای از میان بردن محدودیت دامنه نوسان که حالا ۲ ماهی است که در تالار شیشه‌ای اعمال می‌شود، ندارد.


سازمان بورس و اوراق بهادار از روز یکشنبه ۱۴ مرداد در پی بروز هیجانات ناشی از برخی تحولات سیاسی و منطقه‌ای، برای کنترل این هیجانات و حفظ منافع سهامداران، دامنه نوسان قیمت سهام را به مثبت و منفی یک درصد کاهش داد. با فروکش کردن این هیجانات، از روز ۲۷ مرداد، دامنه نوسان نماد‌های بورسی و فرابورسی به ۲ درصد و از روز ۱۷ شهریور به مثبت و منفی ۳ درصد تغییر کرده و با وجود متعادل شدن شرایط بازار سرمایه، برای هفتمین هفته پیامی این دامنه کماکان محدود است. به باور کارشناسان بازار سرمایه، اکنون که وضعیت کلی بورس به تعادل بازگشته است، تداوم اعمال محدودیت دامنه نوسان سهام شرکت‌ها در بورس و فرابورس، نقدشوندگی این بازار را تحت تاثیر قرار داده و خود به عاملی منفی برای بازار سرمایه تبدیل شده است.


از سوی دیگر موضوعات و ابهامات پیش‌ رو در خصوص بودجه سال ۱۴۰۴ به عنوان نخستین بودجه دولت چهاردهم هم یکی دیگر از آزمون‌های پیش‌ روی رئیس جدید سازمان بورس است. این در حالی بوده که در ابتدای هفته جاری نیز حجت‌اله صیدی از تلاش سازمان بورس برای مد نظر قراردادن مسائل مرتبط با بازار سرمایه در لایحه بودجه سال آینده خبر داد.


در هر حال بازار سرمایه آخرین روز معاملاتی شهریور را با رشد ۱۲ هزار واحدی برای شاخص بورس و افزایش حدود ۵ هزار واحدی برای شاخص کل هم‌وزن به پایان رساند. امروز ۷۵ درصد نماد‌ها در بورس و ۶۲ درصد نماد‌ها در فرابورس مثبت بودند و ۲۹ درصد نماد‌های بورسی و ۳۲ درصد نماد‌های فرابورسی با صف خرید و ۲ درصد نماد‌های بورسی و ۱۴ درصد نماد‌های فرابورسی با صف فروش به کار خود پایان دادند.

ارسال نظرات